Tort serowy VIZLA z orzechami

GRŰNeR Przetwórstwo serów

DG&JG Sp. z o.o.

ul. Hodowców 139 E

43-243 Wisła Wielka

tel. 500 327 460

e-mail: gruner-e@wp.pl

www.gruner-group.eu

Facebook: @GRŰNeR Przetwórstwo serów

Punkt sprzedaży:

Fromażeria GRUNeR

ul. Ks.Bp. Bednorza 2

43-200 Pszczyna

 

 

Charakterystyczną cechą tego produktu jest zastosowanie kilku rodzajów sera. Jednym z nich jest ser z szarą, szlachetną pleśnią, który ma cienką skórkę i miękki oraz lekko słodki miąższ. O tym jak bardzo jest ostry decyduje stopień dojrzewania, który może trwać od 3 do 6 miesięcy. Nie występują w nim żadne polepszacze i wzmacniacze smaku. Sery powstają ze świeżego mleka krowiego lub z dodatkiem mleka koziego.

Po uzyskaniu miąższu serowego oddziela się serwatkę i formuje sery. Następnie masuje się wybrane dodatki  i pielęgnuje w dojrzewalni.

Nazwa produktu „Vizla” nawiązuje do łacińskiej nazwy miejscowości, w której jest on wytwarzany - Wisła Wielka.

Certyfikowane torty serowe Vizla z orzechami
Certyfikowane torty serowe Vizla z orzechami